Instructieboekje, auto handleidingen

Rijden in de afstandsregelmodus

In deze modus registreert een radarsensor of er binnen ongeveer 100 meter voor u een voertuig rijdt. Deze sensor wordt tevens gebruikt om de afstand tussen uw auto en de voorligger te berekenen en een geschikte afstand tussen uw auto en de voorligger te handhaven.

Let erop dat de afstand tot uw voorligger kleiner wordt als u een lange helling afrijdt.

Gebruik van de ondersteunende systemen

  1. Voorbeeld van het rijden met een constante snelheid.

    Wanneer er geen voorliggers zijn.

    De auto rijdt met de snelheid die door de bestuurder is ingesteld. De gewenste tussenafstand kan ook worden ingesteld door de toets voor de tussenafstand te bedienen.

  2. Voorbeeld van deceleratie en het volgen van een auto.

    Wanneer een voorligger langzamer rijdt dan de ingestelde snelheid.

    Als er een voorligger wordt gesignaleerd, verlaagt het systeem automatisch de snelheid van uw auto. Als de snelheid nog meer moet worden gereduceerd, schakelt het systeem het remsysteem in (de remlichten gaan dan branden). Het systeem regelt de snelheid van de auto zo dat de afstand die de bestuurder heeft ingesteld tot de voorligger gehandhaafd blijft. Als het systeem de snelheid niet genoeg kan verlagen om een veilige afstand tot de voorligger te creëren, klinkt er een naderingswaarschuwing.

  3. Voorbeeld van acceleratie.

    Als er geen voorliggers meer zijn die langzamer rijden dan de ingestelde snelheid.

    Het systeem verhoogt de snelheid totdat de ingestelde snelheid bereikt wordt. Het systeem schakelt vervolgens weer over op het rijden met constante snelheid.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Overzicht van functies

    Wanneer de afstandsregelmodus is ingeschakeld, accelereert en decelereert de auto automatisch overeenkomstig de veranderingen in snelheid van de voorligger, zelfs wanneer het gaspedaal niet wordt ingetrapt. In de constante-snelheidsregelmodus rijdt de auto met een constante snelheid.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Instellen van de rijsnelheid (afstandsregelmodus)

    1. Druk op de toets ON/OFF om de cruise control in te schakelen. Het controlelampje van de Dynamic Radar Cruise Control gaat branden en er wordt een melding weergegeven op het multi-informatiedisplay.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Wisserbladen vervangen

    Als de ruitenwissers de ruit niet langer goed schoonmaken, kan het zijn dat ze versleten of gescheurd zijn en dienen ze te worden vervangen. LET OP Probeer de ruitenwissers nooit met de hand te bewegen om beschadiging van de ruitenwisserarmen en van andere onderdelen te voorkomen.