Instructieboekje, auto handleidingen

Unieke eigenschappen van de hybride auto

Uw auto gedraagt zich anders dan een niet-hybride auto. We beschrijven de voornaamste verschillen:

Accu: Uw hybride heeft een hoogspanningsaccu. Een koele accu gaat langer mee en levert optimale prestaties.

De hoogspanningsaccu wordt gekoeld met interieurlucht die wordt aangezogen via luchtroosters achter in de accubak. Zet niets voor de luchtroosters dat de luchtstroom kan belemmeren.

Als u de auto meer dan 31 dagen niet hebt gebruikt, kan het nodig zijn om de auto te starten met de startkabels.

Motor: Het motortoerental van uw hybride is niet direct aan de rijsnelheid gekoppeld. De benzinemotor en transmissie van uw auto zijn ontworpen om het benodigde vermogen bij het efficiëntste toerental te leveren. Bij hard optrekken kan uw hybride hoge toerentallen bereiken (tot 6.000 omw/min).

Bij lange bergritten merkt u wellicht dat de toerenteller oploopt zonder dat u iets doet. Dat hoort zo en dient om de accu opgeladen te houden. U merkt misschien ook dat de motor blijft draaien en niet wordt uitgeschakeld als u lange afdalingen maakt.

Tijdens dit afremmen op de motor blijft de motor aan, maar zonder brandstof te gebruiken. U hoort eventueel ook een zacht gejank of gefluit onder het rijden. Dat is het normale geluid van de elektrische generator in het hybride systeem.

In bepaalde gevallen (bijv. een werkplaatsbezoek) kan uw 12-volt laagspanningsaccu worden losgekoppeld of uitgeschakeld. Nadat de accu weer is aangesloten, kan de motor na een rit nog 3 tot 5 seconden blijven lopen nadat u het contact uitzet. Dat is normaal.

Remmen: Uw hybride kan normaal hydraulisch remmen, maar ook regeneratief remmen. Uw transmissie gebruikt regeneratief remmen om remenergie terug te winnen die in de hoogspanningsaccu wordt opgeslagen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Hybride elektrische auto

    Deze hybride auto combineert aandrijving door een elektro- en een benzinemotor voor ongekende prestaties en efficiëntie. Er zijn geen speciale brandstoffen vereist, en u hoeft de auto nooit op een stopcontact aan te sluiten.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Zo zuinig mogelijk rijden

    N.B.:  Een draaiende benzinemotor wijst niet altijd op onzuinigheid. Soms is het zelfs efficiënter dan in de elektrische modus te rijden.Het brandstofverbruik zal gedurende de inrijperiode van uw hybride nog dalen. Uw rijstijl en de gebruikte accessoires kunnen het brandstofverbruik sterk beïnvloeden, net als bij elke auto. Gebruik deze tips voor het beste resultaat: Houd de banden goed op spanning en gebruik alleen de voorgeschreven bandenmaten. Door een agressieve rijstijl is meer energie nodig om uw auto voort te bewegen. U haalt doorgaans een lager brandstofverbruik door rustig op te trekken en geleidelijk te vertragen. Geleidelijk vertragen is vooral belangrijk omdat het regeneratieve remsysteem dan de maximale energie kan terugwinnen. Meer tips: Vervoer geen onnodige bagage. Bedenk dat accessoires buiten op de auto de luchtweerstand kunnen verhogen. Houd u aan de aangegeven maximumsnelheid. Laat alle onderhoudsbeurten uitvoeren. U hoeft uw motor niet te laten warmdraaien. De auto is direct na het starten klaar voor vertrek.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Bagagenet voor hoge belading (SW en RXH BlueHDi)

    Het net, dat aan de specifieke bovenste en onderste bevestigingen wordt vastgemaakt, zorgt ervoor dat de auto tot aan het dak kan worden beladen: achter de voorstoelen (1e zitrij) wanneer de achterbank is neergeklapt, achter de achterbank (2e zitrij). Klap de achterbank niet op wanneer de oprolautomaat van het net op de rugleuning van de neergeklapte achterbank is bevestigd.